Mitt mål som oppdretter

Som oppdretter er vil det alltid være mitt fremste mål å avle frem sunne og friske hunder med et rasetypisk gemytt. Samtidig vil jeg også at kombinasjonen som gjøres vil gi gode apportører og et rasetypisk eksteriør. Mesteparten av tiden har vi hundene rundt føttene våre, derfor er det veldig å velge avlsdyr som er lette å håndtere i hverdagen. I dette ligger det også en stor samarbeidsvilje og arbeidslyst, noe som er bra for både jakthunden og familiehunden. 

 

Valpens 8 første uker hos meg 

Det finnes mange veier til Rom, men jeg har troen på at ro for tispe og valper de 3 første ukene er avgjørende for trygge og stabile hunder og det er da morsbåndet bygges. Samtidig vil det frem til valpen er leveringsklar være veldig viktig å utsette valpen for stadig nye ting så de blir trygge i det hverdagslige miljøet. Dette kan være ting som støvsuger, tv, vaskekost og bilkjøring. Det er også viktig at valpen får møte fremmede mennesker og blir trent på å stå på bord, pelsstell og kloklipp. Med andre ord, det er veldig viktig at valpen tåler å bli håndtert. Om været tillater det, skal valpene får lov å være ute og gå småturer så de blir trygge på diverse momenter ute, samtidig er det viktig at valpene gå på forskjellige gulv så de blir vant med det. Jeg tror at tispen blir en mer dedikert mor om hun får pauser fra valpene og blir med de andre hundene på tur i blant. 

Med andre ord, så ønsker jeg at valpen skal bli best mulig rustet til å møte den store verden når den drar avgårde til nytt hjem. 

Valpene vil blir fôret med valpefor fra ca 3 ukers alder. Jeg vil da legge på et innkallingssignal med fløyte når det er tid for mat, dette gjør det mye enklere å få et godt innkallingssignal når valpen har kommet i nytt hjem. 

 

Valpekjøper

 For meg er det viktig at valpekjøperen er aktiv og ønsker å ha et aktivt liv sammen med sin nye firbente venn. Og som potensiell valpekjøper må du komme på besøk til meg. Dette er viktig for meg når jeg skal velge hvem som blir den heldige som får kjøpe valp. Dere vil da få møte tispen og og de andre hundene mine. Selvsagt er dere mer enn velkomne på besøk før denne tid også. Fra valpene er ca 3 uker gamle kan dere komme på en valpetitt. 

 For at jeg skal kunne vurdere min avl og planlegge fremtidige kombinasjoner er det veldig viktig at dere som valpekjøpere frivillig følger opp noen helsetester på hundene. Dette er HD og AD røntgen (hofte og albuer) samt øyelysning. Dette vil komme som et tillegg til standard NKK kjøpskontrakt. Dere som valpekjøpere velger selvsagt selv hvor mye kontakt dere vil ha med meg senere, men selv blir jeg glad for jevnlige oppdateringer om hvordan det går. Jeg ønsker også at dere går hvertfall valpekurs, dette er viktig for at dere kan lære det mest grunnleggende rundt en lydig hund, samtidig som det er en viktig del av valpens sosialisering. Om det skulle bli aktuelt å omplassere hunden, noe jeg selvsagt ikke håper, så vil jeg ha forkjøpsrett. 

 

Ved Levering vil dere få med

 * Registreringsbevis fra NKK (stamtavle)

* Valpen vil være chippet

* Valpen vil være vaksinert

* Valpen har fått sine ormekurer

* Veterinærattest og eventuelt pass

* Standard NKK kjøpskontrakt, med till om HD/AD røntging, øyelysing og forkjøpsrett

* Fôr som valpen er kjent med og en fôringsplan

* Et valpekompendie om den første tiden, enkel hverdagslydighet

* En starterkit for valpen med feks fløyte og dummy