En liten sammenfatning av året 2022

Året 2022 var året jeg endelig fikk tilbake lysten og gleden og ikke minst tiden til å stille hund igjen. Foregående år har det vært oppussing og studier som tok all tid og energi, men da Flora kom på besøk fra Italia så endret dette seg. Og da det ikke ble valper likevel så kunne jeg ikke la en så fin hund bare gå hjemme, lære seg norsk og bæsje i bånd. Det siste har hun enda ikke lært seg helt! 

Årets første utstilling ble Verdal, med søsknene Pippi, Flora og Lodin. Her tar Lodin sitt siste CERT og han kunne legge til NUCH foran navnet sitt, Flora blir beste tispe og Pippi plasserer seg i åpen klasse med CK begge dager. I Trondheim er Pippi med som listefyll på NRK sin utstilling og jaggu drar hun ikke inn 1AKK 1BTK CERT, BIR og BIS3! Og det var så mange fine hunder påmeldt! Flora forsøkte seg på storcertet dagen etter, uten hell i skikkelig trøndervær. Så i sol og varme i Sandefjord og sin andre NKK utstilling i Norge, drar Flora inn 3BTK som holder til NKK CERT og hun nå legge til NUCH i navnet sitt. Tenk, på 2 måneder har mitt lille oppdrett fått sine to første Norske utstillingschampions. Jeg er så stolt! 

Men det er ikke bare søskenklanen som skal skinne, Perla vil også vise sin glans! På Flatmesterskap på vakre Hove viser virkelig Perla seg frem. Hun er meldt på i veteran for første gang og skal gå WT dagen etter på Bjørneboe. Pippi er meldt på i åpen klasse og ender som 3AKK med CK i en meget stor klasse. Perla, som ikke har vært ute på 2 år, og aldri har gjort det sånn superbra i Norge, vinner en stor veteranklasse med CK og avslutter som 4BTK, ut av ekstremt mange tisper. Og må inderlig få takke Lena Hägglund for en nydelig kritkkk på Perla, og som virkelig ga meg et spark bak til å la henne komme mer ut i veteran: 

«9 år gammel veteran, prima type og tydelig helt uviten om at hun er veteran. Vakkert hode, vakkert uttrykk, prima overlinje, herlig svansaksjon. Velvinklet og velmuskulert, rør seg som en ungdom» 

Perla var også meldt på WT på Bjørneboe i Arendal under Flatmesterskap 2022, og skal si det falt i smak hos den unge damen. Makan til påskrudd hund underveis, og hvilken will to please hun viser. Hun var før WT trent 2 ganger på 2 år, og det var ikke med meg. Likevel drar hun i land 85p på WT og får bestått. Totalt blir Perla 2. vinner under Veteranmesterskap. Og det bar virkelig frukter. Etter dette har Perla vunnet Veteran CACIB i Norge og Nederland, 2BTK Res CERT, veteran CERT og BIS veteran i Danmark, 3BTK og Res CERT i Sverige fra bruksklassen, 2BTK og NKK CERT i Rogaland og ikke minst tre CERT i Litauen i desember fra bruksklassen noe som utløste hennes nye navn NUCH SU(u)CH LTCH BNLW 17 Comics Black Pearl, og jeg er så himla stolt av denne snart 10 år gamle hunden, som ikke viser annet tegn til alderdom enn litt grå snute. Hvilken herlig hund hun er. 

I juni prøvde vi oss på SSRK Sunne. Sunne er en fantastisk hyggelig utstilling som jeg stortrives å delta på. Her var Pippi og Flora påmeldt. Pippi i åpen klasse og blir da 2AKK med CK, og Flora stilite i championklassen for å jage sitt svenske championat, men begge jentene ble uplasserte i BT. Men en meget hyggeklig dag var det uansett som alltid. 

I juli fikk Flora og Perla seg en tur til Ransäter der Flora drar i land 1CHK 1BTK CERT Nordisk CERT og BIM. Og hun fikk alldeles strålende kritikk:

"5 1/2 år gammel tispe. Edel og velbalansert. Veldig fint hode. lang og som støpt i ett stykke. Godt plassert hals. Normalt vinklet fremover. Kunne vært noe mer velvinklet bak, og er noe høyt bak stående. Utmerkede ben og poter. Vakker skinnende pels. Beveger seg stabilt og balansert, med moderat bakspark"

Flora sitt nye fine navn er da NUCH ITCH SU(u)CH Ger Slo It Lux Jch 2017 Alpen-jugendsieger Kreuzlingen 2017 Jugendsieger Karlsruhe Tercinta Too Busy Being Awesome. Og stor takk til Inger Kratz som Perla sin faste handler når jeg melder på flere hunder jeg har hender til, som viser Perla til perfeksjon 1BKK med CK og 3BTK med Res CERT. Det var også Inger Perla tok sitt CERT sammen med i 2017. Perla ble jo i en alder av 9 år meldt på i bruks i Ransäter og ikke veteran, da hun har en tidvis svimmel eier, men hva gjør vel det når man har en så sprek veteran. 

Lodin får skinne videre i Nederland med 1BTH CERT, CABIB og BIR i Rotterdam. Flora blir her 2BTK med res CERT og res CACIB begge dager, Perla vinner bruksklassen dag 1 og vinner veteranklassen med veteran CERT og Veteran CACIB dag 2. Pippi likte ikke gulvet i Rotterdam, sammen med mange andre. Det har vært gøy å ha med Lodin på litt turer i år, Stiklestad, Nederland og Litauen. Den forandringen du har gjort Signe med denne hunden, står til gull! Han blir bare enklere og enklere å ha med på tur, og protesterer ikke når han må inn i små lugarer og bæsje på dekk, og så mye som skjer rundt han hele tiden. Til Nederland hadde jeg med 4 hunder, og det ble null problem. Største problemet var egentlig houdhini aka Perla, som kom seg ut av grinder, vinduer og you name it.. 

I Rogaland kom Aslan, Tercinta Too Fit To Quit, med oss på utstilling. Takk til sporty eiere som stiller han selv på NRK sin utstilling (med litt løpehjelp av Kathrine) der de vinner åpen klasse i sin debut med CK. Suksessen hans gjentar seg dagen etter på NKK med 1AKK CK og "5" beste hannhund og plassen bak Res CERT. Takk til Aslan sin familie som blir med på moroa, dette skal vi heldigvis gjenta! Her drar også Perla inn sitt NKK CERT, og planene for høsten startet sporenstreks å legges, i bilen på vei hjem sammen med reisefølget Lill. Lille rotta som jeg alltid har kalt henne, men hun er virkelig en magisk hund med personligeheten liggende på utsiden og smilet som gjør hun hun slipper unna med alle hyss. Masse will to please og når vi trenger gjør hun alt hun kan for å gjøre sitt beste, og hun ser lei seg ut om det er noe hun ikke får til. 

Neste tur for oss ble til Vilnius i desember sammen med Lill og Amy, Comics Amazing Bubble. En tur fylt med masse latter! Dessverre er hele Vilnius saltet, så det å ta med hundene på tur i Gamlebyen er nyttesløst, da vi endte med hunder på ett og to bein. Vi visste fint lite om dommerne, men vi tok sjansen. Jeg har med Lodin og Perla. Lodin blir 2BTH alle tre dager, men får sine 3 CERT som kvalifiserer til LT CH. Perla vinner bruksklassen alle tre dager som igjen utsløser hennes LT CH og siden Perla både har Svensk CERT og NKK CERT, så blir hennes nye navn NUCH (SU(u)CH LTCH BNLW 17 Comics Black Pearl, og det i en alder av snart 10 år. Hun bare leverer og elsker å være i sentrum av det som skjer. Amy og Lill fikk et CERT i Litauen og må ned en liten tur til og vi blir gjerne med! 

Kort oppsummert har mine tre hunder samt feriehunden Flora hentet hjem 7 Championtitler, 13 CERT, 1 Nordisk CERT, 4 Res CERT, 1 CACIB, 5 Res CACIB, 2 Veteran CERT, 2 Veteran CACIB, BIS 3, BIS Veteran samt 2. vinner i Veteranmesterskap under Flatmesterskapet 2022. At jeg er stolt av denne gjengen trenger vel knapt å nevnes!

Nå koser vi oss med å planlegge 2023, noen planer er allerede lagt og skjer i februar, og jeg håper Pippi skal få enda mer tid i ringen i år, men spørs når hun tenker bikinisesongen kommer i år. 

Og 2022 brakte ikke bare glede med seg. 02 april måtte vi ta farvel med verdens beste venn og hund, Sunniva! Vet ikke hvor jeg skal begynne, hun var med på alt som var gøy, men helst på hennes premisser, noe som viste seg på jaktprøver. Hvorfor vente på signal til å gå, når man vet hvor dummien ligger, går kjappere da. Utstilling elsket hun også, spesielt med Kathrine. Den kontakten de to hadde sammen i ringen, var bare nydelig. September 2021 ble hun med som veteran til Stiklestad, og stilte for Nina Skjelbred og hun gir sunniva denne kritikken 

"11 år gml veteran av utm type. Fantastisk kondisjon for sin alder. Fine proposjoner og god strl. Godt hode og uttrykk. Viser seg med power og drive.
Veldig fokusert på sin fører. Gratulerer med en veteran i god form! Velvist, herlig temp."

Takk Nina for noen fine siste ord om toget som elsket å være i ringen! I januar 2020 skulle min lillsøster og samboer, senere mann, passe Sunniva mens Pippi har valper. Det satte Sunniva så stor pris på, med covid og hjemmekontor og alenehund, så hun meldte flytting noe senere. Hun kom på besøk til meg, men det var ingen tvil om hvem som var mannen i Sunniva sitt liv. I Sunniva sin verden var det Thomas og Sunniva som giftet seg, ikke Thomas og Ingrid. Sunniva har tatt meg med på et fantastisk eventyr, gitt meg gode venner land og strand rundt, gitt meg Pippi og hennes kull som jeg er fantastisk stolt av, og gitt meg min beste Perla. Hun var aldri syk, og da dagen kom at hun ikke ville slikke en tallerken med matrester var veien til veterinæren kort. 2 mnd før hun fylte 2 år fikk Sunniva lov å sovne inn, takke av med danseskoene på, sammen med de menneskene som betydde aller mest for henne. Det var the point of no return, det var rett og slett hennes tur nå. Men fy fader som vi savner henne. Måne ble ganske utilpass i tiden etter, lette etter Sunniva, var litt mutt. Men det gikk seg til. Nei Sunniva, takk for all! 

 

NYHETER 10.05.22

Lite eller ingen oppdateringer fra meg, da dette har vært to meget stille år siden Pippi hadde valper. Oppdrettet mitt har møtt en bump in the road, og det planlegges hvordan jeg kan komme forbi denne på best mulig måte. I tiden fremover skal Flora, Ger jCh Slo jCh 2017 Alpen-jugendsieger Kreuzlingen 2017 Jugendsieger Karlsruhe IT CH Tercinta Too Busy Being Awesome, bo hos meg. Flora bor til daglig i italia, og er en søster av Pippi og Lodin. Hvor lenge hun blir i Norge vites ikke, men hun skal få løpe litt venstresvinger og kose seg skikkelig. Hun er en fantastisk tispe med et nydelig gemytt og gled rett inn sammen Pippi og Perla. 

02.04 måtte vi dessverre si farvel til fantastiske Sunniva, hun ble nesten 12 år gammel, og de siste 2 årene bodde hun hos min lillesøster hennes mann, deres datter og Måne. Sunniva ble akutt syk, og jeg har lovet mine hunder på tro og ære at de skal få lov å gå ned med flagget til topps, med skoene på, og det løfte føler jeg absolutt ble innfridd. Det er vondt og trist at hun ikke lenger er blant oss, men vi vet vi kun har de på lånt tid, og vi skylder dem å ta den rette avgjørselsen, uansett hvor vondt det er. Sunniva lever uansett videre i minnene våre, og den hunden visste å skape minner, det er sikkert og visst, og det var som regel mat involvert. Takk for alle fine år Sunniva! 

 

NYHETER 21.03

Da jeg kom hjem søndag kveld fra jobb, var alt som det skulle være, men Pippi ville til stadighet ut. Termin var jo ikke før om 2 dager (dag 60) så tenkte det bare var kynnere som plaget henne.. Så luftet jo frøkna som hun ville, og hun gjorde noe på hver tur. Plutselig så hørte jeg at vannet hennes gikk, da var det bare å få alt klart valping. Fødselen gikk fint for seg, Pippi var veldig dyktig og tre nydelige tisper kom til verden over midnatt da 16.03. Det er like gøy å se hver gang når tispen så instinktivt skjønner hva den skal gjøre. Den første tispen fikk nok en litt tidlig start på livet, den er liten i forhold til de andre, men så mye livsglede i den lille kroppen. Tar seg frem og finner maten. Pippi slapp ikke helt melken i starten så hun fikk litt hjelp der, samtidig som den lille fikk litt ekstra næring av meg. Nå er det bare å følge med videre, og sørge for at den får i seg nok næring, så tar den nok sine søsken igjen til slutt. Og tusen takk kjære nabo for masse god hjelp når jeg har kjørt rundt etter diverse til mor og barn :) 

 

NYHETER 22.12

Og da bestemte Pippi seg for å starte løpet, det var jo noen mnd før jeg hadde planlagt kan man si. Heldigvis sjekket vi alt som skal sjekkes før vi reiste til Italia, så nå må jeg bare følge med på når vi skal ta turen nordover. Går alt etter planen er det Walkup`s Catch Bull at Four, Humphrey som blir pappa til neste kull. Jeg har fulgt med på dette kullet siden de var valper, og jeg liker Kristine sine hunder utrolig godt. Velbygde og flotte hunder, nydelige hoder. Så dette gleder jeg meg til, tror han kan komplettere Pippi godt.

 

NYHETER 20.12

Da har jeg akkurat kommet hjem etter en tur til Lucia i Italia. Vi reiste 6 desember kjørte vi midt i natten fra Jessheim, Sunniva ble levert på Frogner og Pippi og Perla lå forventingsfulle i bilen. Vi tok fergen fra Larvik til Hirtshals, den båtturen var preget av høye bølger, knapt nok sett så mange grønne og hvite ansikter samlet noen gang, og folk lå på gulvet rundt om i hele båten. På et tidspunkt bestemte jeg meg for å se til jentene i bilen, men de lå og sov helt ubekymret. Da jeg kom opp igjen, raste det meste ut av hyllene ved resepsjonen, da valgte jeg å legge meg for å sove litt. Vel fremme i Hirtshals, ble bilen pakket om og vi kjørte til Frankfurt. Sov der en natt før turen gikk videre til Olten i Sveits. Her var det Juleutstilling og begge to var meldt på. Første dagen var det to relativt overtente hunder, men fine kritikker på de begge to, men kun Ecx. Det var veldig godt å komme seg i seng, selv om hotellet var ikke av det fresheste slaget. Vi gikk en tur i Olten som viste seg å være en veldig koselig by, nydelig pyntet til jul. Søndagen gikk langt bedre for vår del. Pippi var første hund ut. Hun løp og stilte seg opp langt bedre enn dagen før. Hun er jo veldig ny i dette, har ikke vært på så mange store tilstelninger. Hun blir plassert som nr 2 i en stor og fin åpenklasse, med Res Cert. Så var det Perla sin tur, hun vet jo godt hva hun skal gjøre, og viser og løper fint, selv om pelsene hennes ligger hjemme i Norge. Hun blir plassert som nr 3 i en veldig stor jaktklasse. Lucia var også i Olten, og hennes hunder gjorde det veldig bra, bla Cert på unghunden og beste tispe på championen, og Raja ble BIR valp begge dager.

Så når dagen var over fartet vi til Italia. Synd det var så mørkt, så så lite av Sveits, men kunne skimte høye fine fjell. Det var en del timer bak rattet igjen, så det var veldig godt å komme frem til Lucia. Jentene satte pris på å kunne løpe i hagen og strekke beina etter 3 hele dager i ro.

Så var det noen dager med total fri, bare slappe av, se seg rundt, oppleve nye ting og steder, og ikke minst handle litt julegaver. Jeg var på et kjempestort kjøpesenter som lå i Venezia der man burde hatt millioner på bok for å handle, men gøy å se og titte, samt fikk jo handlet litt da. En dag det var fin sol dro vi til Sottomarina Beach i Chioggia. Kilometer på kilometer med strand og sol. Veldig kult å kjenne solen varme på stranden samtidig som man så det snødekte Dolomittene i horisonten. Vi var en dag rundt på noen vingårder, men det var så fryktelig dårlig vær, tåke og sne, så fikk ikke sett så mye. Men vi gikk en liten tur ved Gardasjøen, og da hadde vi med Flora, som er Pippi sin søster. Flora er bare en nydelig tispe, hun skulle helst sitte på fanget mitt hele tiden, kunne liksom ikke komme nærme nok. En ettermiddag dro vi til en julelandsby like på utsiden av Verona. Det var som å komme inn i Winterwonderland. Det de ikke hadde der, det eksisterte ikke. Utrolig gøy å gå rundt og kikke på all verdens julelys, pynt, blomster og andre dekorasjoner. Vi fikk også noen timer i Padova som var pyntet til jul. Da hadde jeg med hundene når jeg gikk rundt i byen. Like vakker by om vinteren som på sommeren.

Så kom fredagen og vi skulle på utstilling, kun Perla som skulle stilles. Denne dagen la vi kjapt i glemmeboken. En dommer som var redd for hundene, redd for å ta på hundene og snakket ikke med utstiller. Det var en dag vi ikke skal huske! Lørdagen og søndagen gikk bedre, og da ble begge stilt ut. Perla fikk res Cert både lørdag og søndag. Pippi ble plassert som nr 3 i åpenklasse, søndagen uplassert. Da sa Pippi takk for seg, og la seg helt flatt ned på gulvet og gikk i streik. Hun var helt utslitt rett og slett. Men da var det jo bare å pakke snippsekken og komme seg på veien, for vi skulle kjøre helt til Nürnberg, pluss at vi skulle innom Dolomittene for å gå i en La Sportiva Outlet. Opp dit var det helt horribelt å kjøre, det var så sjukt bratt og langt ned, pulsen oppi 200 og kaldsvetten kom. Men jeg overlevde, og godt fornøyd med det. Takk til Line som ringte meg fordi Lars hadde brent seg i rompa på et stearinlys så jeg fikk en mental støtte opp i fjellene. Turen nedover gikk mye bedre, da kjørte vi en annen vei, over et pass. Da var det skumring, og uendelig vakkert. Jeg drømmer om å kjøre bil frem og tilbake gjennom hele Dolomittene, er altså så vakkert der. Turen hjem går veldig bra, ingen trafikk, bra vær og stille sjø. Det var veldig godt å komme seg hjem til egen seng, men savner også Italia. Tusen takk Lucia for din gjestfrihet, vi kommer gjerne igjen! Og kom snart til Norge igjen dere og! Nå er det jul og jobbing som står på planen!

 

NYHETER 28.10

Vel, så mye har ikke skjedd siden sist. Mye jobb for min del og jentene får sine daglige turer i skogen. Pippi vokser seg inn i en fin kropp og gleder meg til hun får enda mer kropp å fylle ut rammen med. Sunniva har bikket 8 år og blir bare sprekere for hver dag som går og blir mer ungdom i hodet sitt. Perla er fortsatt til de grader min hund, og ingen andre skal ligge på fanget mitt, skjer det så legger hun seg oppå dem. Ellers så er jeg godt inne i planleggingen av Pippi sitt første kull. Det er enda en stund til, men gleder meg virkelig til valper i hus igjen. Høre fornøyde grynt fra små lakrisbåter og kjenne lukten av dem. Men nå må Pippi trenes, jeg vil ha jaktpremiering på henne før valper, helst. Tiden strekker heller ikke helt til med to jobber, men må bare bli flinkere til å prioritere tiden min. Nå går det også mot vinter, jeg håper på en vinter som sist vinter. Masse sne og masse minus. Da blir det en vinter med rene og pene hunder hjem etter tur. Dessverre er vinteren på Østlandet ofte litt annerledes, masse søle slaps og is. Utstillinger har det også blitt lite av i år. Ikke alle dommere jeg vil reise land og strand rundt for, samtidig som det begynner å bli veldig dyrt. Men hovedårsaken er vel at jeg har fri hver 3 helg. Da blir det lite tid til å løpe venstresvinger. Men håper på bedre tid til neste år. 

Nå er også 6 av 10 avkom røntget fri, så da håper jeg de 4 siste også er fri. 

NYHETER 13.05

Skikkelig treg til å oppdatere hjemmesiden, men herregud for en helg det har vært, som fortjener litt omtale. 

Men, for å gå litt tilbake i tid.. Før jul var jeg i Amsterdam. De store resulatene der uteble, men Perla dro hvertfall med seg et Res Cert og et Res Cacib som blir Cacib. Utenom det så hadde vi en knallbra tur sammen med vårt eminente reisefølge. Flora i Italia har også tatt med seg noen flere J CH titler, har ikke helt oversikten nå. 4 av valpene er røntget til HD A og Albuer 0, noe jeg er veldig glad for. Det er viktig for meg å vite at avkommene er friske, men aller viktigst, jeg vil at mine valpekjøpere skal være fornøyd med sine valper, ikke få syke hunder. I år har det vært veldig stille på utstillingsfronten for min del. I Norge føler jeg mange dommere går igjen, og da blir det ikke så gøy å stille her lenger. Så vi sparer heller og reiser til utlandet. Men vi hadde oss en tur over fjellet til Bergen der vi bodde hos valpen Thea. En utrolig herlig hund, og ikke minst utrolig fin. Men hun trenger litt mer miljøtrening så blir det bra, og tror også eierne synes det var stas og. Datteren stilte Thea selv og hun fikk stille Perla i beste tispe og det gikk glimrende. Alle tre jentene fikk CK så da er det kjekt med handler hjelp. Uken etter dro vi til Sverige og stilte for Dan Ericsson i Forshaga. Pippi var minst i unghund og ble nr 4, med en korrekt kritikk. Perla vant en stor Jaktklasse med CK sammen med Inger i snøret. De to har jo historie for å gjøre det bra. Sunniva gjorde det best og ble nr 2 i Ch klassen med CK og tilslutt 2BTK. Hun blir BIR Jakt og tilslutt BIS Jakt. Jädrar va det toget går. Snart 8 år gammel og oppfører seg i og rundt ringer som hun er 8 mnd gammel. Herlig attityd på den hund. Ellers gjennom vinteren har det gått i å trene jakt med Pippi. Nå er grunnlaget lagt og vi kan nå bevege oss litt fremover. Men så må man ha tiden og. I mars kjøpte jeg hus, oppussingsobjekt selvsagt, og har vært fullt opptatt med det, sammen med mine 2 jobber. Så fritid er det ikke så mye av, og skal jeg på utstilling må logikken gå opp. Så dagene nå de går til å gjøre ferdig huset, gå turer med jentene og forsøke å trene litt jakt innimellom. Men denne helgen her skulle jeg selvsagt jobbe, men Sunniva skulle få lov å bli med sin favorittKathrine på tur igjen. Tror nok hun synes det er litt for lenge siden sist. Turen gikk til Roskilde, der matmor kava rundt sommeren 2003 på Roskildefestivalen, og en trippelutstilling. Fredag var det Nordisk og lørdag og søndag var det Int med Cruftskvalik søndagen. Helgen startet vel så bra den bare kunne med 1BKK med CK og så 1BTK BIM og med Nordisk Cert, og hvilken kritikk hun fikk. Lørdagen ble ikke så bra, hun vinner igjen bruksklassen med CK og blir 4BTK med likevel så langt unna Cacib. Da begynte jeg med en gang å se hvor vi kunne reise for å få det siste Cacibet om vi ikke fikk det siste dagen. Søndagen fulgte jeg spent med via hundeweb på tlf.. Gransket kritikker for hva dommeren så etter. Da championklassen kom og alle var ferdig bedømt og de var klare for konkurranseklassen, studerte jeg igjen kritikkene, vel vitende at her kan det gå alle veier. Jeg tror jeg trykket oppdater hvert sekund og syntes dommeren var fryktelig treg med plasseringen. Føltes som et vondt år å vente. Jeg hoppet i sofaen da resultatet kom og hun vant championklassen. Fine toget Sunniva, som bare går og går, vinner over hunder som er rundt 5 år yngre enn henne, hvilken showhund. Så er det beste tispe da. Her tar jo og plasseringene veldig lang tid fra sofaen hjemme på Jessheim. Trykker oppdater hvert sekund og da det kommer Comics Swing It Love 1BTK CACIB så hopper jeg i sofaen og jubler så hundene tror jeg er gal, og hiver meg på tlf til oppdretter Charlotte. Så himla glad, endelig fikk hun tittelen CIE, som vel å merkes må søkes om hos FCI, men det er en formalitet. Denne hunden altså, som om noen uker fyller 8 år og da er veteran. Vi skal ha det så gøy sammen i veteranklassen Sunniva Toget. Er så himla stolt av henne, hun gir jernet alltid i ringen, oppfører seg som en valp. En fantastisk attitude.. Hun vet hun er så jekla bra, så godt janteloven ikke er for hunder! 

I tillegg så vinner Finn, Tercinta Too Bad To Be Sad, unghundsklassen på det Nederlanske Clubshowet, og Flora, Tercinta Too Busy Being Awesome, vinner unghundsklassen i Dortmund. Hvilken eventyrlig dag og helg! Takk Signe som tar med seg Sunniva nedover på torsdag og takk Kathrine for å passe på henne og avleverer henne søndag kveld til Anders mens jeg er på jobb. 

 

Helt helt eventyrlig helg! Takk alle sammen..

 

 

 

NYHETER 25.08

Om mulig den raskeste sommerferien noen gang.. Eller raskeste sommer.. Har det egentlig vært sommer? 

Denne sommeren hadde jeg faktisk 2 turer planlagt. En til Italia sammen med Trude og en til Nederland og Danmark, da alene med hunder. Turen til Italia var helt fantastisk. Først av alt, for å være sikret en bra tur, så må reisefølget være bra Check! Vi lo så tårene trillet.. Og så var det fantastisk fine folk vi besøkte. Ikke visste de hva godt de kunne gjøre for oss, og vi ble vartet opp eller aller kunstens regler og vist rundt. En dag var vi i Dolomittene. Absolutt like vakkert som på bildene. Vi ble vist rundt i Padova og omegn. Egen privat guide til Venezia hadde vi og. Masse god mat. Drikke ble det mye latter rundt da vi ønsket å drikke litt vin, mens Lucia brukte vin til matlaging. Men når vi ble vist rundt ble det også lagt inn Spritz stopp. Vi bodde hjemme hos Lucia i Campolongo Maggiore sammen med hennes familie og hunder. I tillegg til egne hunder var jo Flora der som er etter Sunniva og Denzel. Herregud så lik hun er min Pippi og vokser seg frem til å bli en superfin frøken. Skulle gjerne hatt mye bedre tid til å bli kjent med Flora, men siden vi ikke var det så mange dager, og dagene var lange og varme så ble det ikke så mye tid til å henge med Flora, men det kommer nye sjanser. Vi var hos Lucia i 4 dager så hadde vi en natt i Milano, men det var en gedigen nedtur. Så vanvittig dyrt og tjoka fullt av turister, så er dette noe vi har sett men ikke behøver å se igjen. Jeg liker heller å reise dit det ikke er så mye turister som igjen gjør stedet så utrolig dyrt.. Prisene var både 3 doblet og 4 doblet og det var det ikke verdt. Men jeg vil tilbake til området der Lucia bor. Så mye fint, og ikke minst fjellene. Samtidig mye godt humør og latteren sitter løst! 

Så bar det hjem og noen dager på jobb før vi vendte snuten mot Anette i DK for en pitstop før turen gikk til Nederland og Rotterdam Dogshow. Utrolig hyggelig å se Anette igjen, ikke minst utrolig deilig å slippe mine 3 hunder inn i hagen hennes til hennes 6 hunder (inkl lånehunden Aslan) og alle sier bare hei hei og er kompiser. En natt hos Anette så Rotterdam. Det ble ca 11 timer i bil, men vi kom frem til slutt. Sent men godt. Veldig fint rom og veldig stort. Vi sovner raskt og dagen etter er det klart for dag 1 på utstilling. Alle 3 jentene løper inn en Exc og Pippi blir 2 i juniorklassen, mens Perla og Sunniva uten konk da vinner sine klasser. Dette byr jo på utfordringer da jeg er alene der og ikke kjenner noen andre. Joda jeg går og spør noen om de kan hjelpe men det går ikke. Til slutt får jeg hjelp av Ria som viser Perla i beste tispe. Ingen av jentene når opp i dag. Men vi velger å bli igjen da de skal kåre dagens beste jakthund blant alle raser og det var en del raser som kunne være med, og blant masse raser vi normalt sett aldri konkurrerer mot i gr 8. Men det er vel 4 hunder som møter. Jaja tenker jeg, men det er dommeren fra utstillingen som skal dømme, og for meg er det og av høflighet å stille opp. Jeg hadde ingen forventninger. Men kult å løpe inn i store ringen med Perla. Og enda mer stas var det at dommeren valgt Perla til å bli Rotterdam Dogshow sin beste jakhund dag 1. Klokken var sent da vi kom på hotellet og jeg var utslitt. Jeg gikk en runde med jentene, så fikk de mat og så sovnet vi.. Da var kl ca 20 på kvelden og jeg sov rundt. Klarte på et vis å stille klokken til dagen etter så jeg våknet. Så var det søndag og ny dag nye muligheter. Rotterdam Int Dogshow dag 2 med Benelux Winner og Crufts kvalifisering. Hadde et håp om at Sunniva også kunne få sitt siste Cacib. Nå var det 35 flater påmeldt mot 16 dagen før. Det starter med junior hanner der Finn Tercinta Too Bad To Be Sad vinner en stor juniorklasse akkurat 9 mnd gammel og kvalifiserer seg til Crufts og blir Benelux Junior Winner 2017. I tillegg tar han sine første poeng til sin J CH tittel. Så stolt av fineste Finn som ble vist av Wies. Wies skal også vise Pippi i juniorklassen. Pippi var sliten og hodet ikke helt tilstede så hun var høyt og lavt, mildt sagt. Hun løper inn en Exc og blir nr 3 i en stor juniorklasse. Hennes 3 gang på utstilling og det var nok mye for det lille hodet hennes som var knappe 9 mnd gammelt. Så er det Perla sin tur. Dommeren virket oppriktig glad for at jeg viste en hund i jaktklassen. Han spurte masse og spurte med en viss overraskelse i stemmen om jeg trente henne på jakt. Selvsagt trene jakt i Norge og England er nok så forskjellig som det kan bli, men jeg trener henne hvertfall. Og er glad jeg kan vise henne i denne klassen. Hun gjør seg ikke bort og er virkelig på. Deretter er det Sunniva sin tur. Mulig hun er litt for stor for dommeren begge dager, søndagen blir hun nr 2 i Ch klassen. Så da er det bare Perla som skal inn i beste tispe. Der står hun blant fine tisper i alle klasser. Dommeren går en runde og sjokket kjenner jeg på enda når dommeren kommer bort og gratulerer Perla og meg som beste tispe. Tror jeg så ut som jeg kanskje landet fra en annen planet for dommeren ler godt og spør lattermildt om jeg ikke hadde forventet dette. Nei nei langt derifra om jeg gjorde. Så Perla dro land Cacib, Cert, Crufts kvalifisering og kan nå kalle seg Benelux Winner 17 Comics Black Pearl. I tillegg blir hun BIM. Jeg er så stolt av henne, og jeg ringer Charlotte så snart jeg kan. Hun begynner å le skikkelig for vi er vel begge to i ganske sjokk over at lille Perla kan gjøre det så bra. Atter en gang så velger vi å bli til finalen for jakthunder, siden Finn skulle inn i gr 8 for juniorer i den store ringen. Dessverre blir ikke Finn plassert i en fin gruppe. i konkurranse med Perla er det nå 7 hunder, og igjen mange hunder vi normalt sett ikke konkurrerer mot. Og stas å løpe inn i ringen igjen. I oppsamlingsringen ble jeg i forkant stående ved siden av dommeren (uten at jeg visste det da) og det var veldig dårlig plass her, dagen i forveien var det en hund som beit seg skikkelig fast i en annen hund, de sleit med å få han løs. Ekle greier. Hun spurte om jeg skulle inn som jakthund, svarte ja og spurte om jeg var på riktig plass. Riktig hyggelig dommer. Så var det på tide å entre store ringen og jeg hadde heller ikke i dag noen forventninger. Men vi løper og viser og er vel fortsatt i sjokk etter beste tispe plasseringen at jeg var lett å sjokkere igjen da hun kåret oss som Rotterdam Int Dogshows beste jakthund dag 2. Hun sa så mye pent om Perla og var en riktig hyggelig dame. Er så hyggelig å møte dommere som er jordnære og dømmer hunden og setter pris på det de ser og forteller det også. Artig var de også da vi sto på podiet så kommer de for å ta bilder, og hun som tar bilder er dommeren fra dagen før. Hun ler og gratulerer oss. Så er det avgårde for å ta nok et vinnerbilde. Håper jeg finner ut hvor jeg kan få tak i disse bildene, er liksom ikke hverdagskost for oss. 

Herregud for en dag, og svevende kjører vi til Den Haag hvor vi skal være fra søndag til torsdag. Dagene går raskt og vi får tilbringt en del tid med Wies og hundene og få møte Finn en gang til før vi reiser. Nederland er bare et så enkelt land å feriere med hund i. Vi bodde i en slags 2 roms leilighet hvor det var enkel å ha hund og gratis parkering rett på utsiden. Masse steder for hundene å strekke på labbene og null stress å ha de med. 

Torsdag morgen drar vi videre til Danmark. Været er vekslende og mye trafikk. Når vi nærmer oss nord i Tyskland så køene og jeg klarer på mirakuløst vis å komme meg til Flensburg via noen bakveier uten kø. Innen vi ankommer Anette torsdag kveld har vi vært på tur i over 12 timer. Du kan tro jentene var glade for å slippe ut. Hos Anette var det avslapping og hundeprat. Det trivligste hotellet i DK. Søndagen var det klart for utstilling i Odense. Jeg skal stille alle 3, og det er kun 16 hunder påmeldt. Igjen står jeg ovenfor et uvant scenario, alle 3 hundene fikk CK. Pippi vinner sin juniorklasse med CK og heter nå HCAJV Tercinta Too Glam To Give A Damn. Perla blir nr 2 i bruksklassen og Sunniva vinner Ch klassen. Dommeren bytter om litt i beste tispe så den som ble nr 2 i Ch i konkurransen plasserte seg bedre enn Sunniva. Men det er lov! Perla derimot slo sin mor nok en gang og blir 4BTK med Res Cert. Hun slutter ikke å overraske denne lille. Jeg digger henne jo! 

Så var det en natt til hos Anette før vi hadde noen dager på hytta. Deretter var sommerferien over for denne gang. Så går høsten og vinteren like raskt som denne sommeren er det faktisk snart vår igjen, den tanken liker jeg. 

Men Flora har også gjort det bra denne sommeren. Hun heter nå Lux JCh, 2017 Jugend Alpensieger Tercinta Too Busy Being Awesome. Lucia søker om jch tittelen nå. 9 mnd gammel slår hun 9 andre juniorer i Luxembourg og bare noen uker senere går hun hen og blir beste junior samt Beste Tispe underkant av 10 mnd gammel. Stolt stolt oppdretter av dere alle sammen.

Samtidig har jeg fått fine bilder fra valper i Norge som har kost seg masse med norsk sommer. Mange dyktige svømmere, og noen som Pippi som må lære seg å ha beina under vann når de svømmer. Men de er fortsatt små barn.

 

Og igjen, tusen takk Charlotte Sundell for at jeg for 7 år siden fikk hente hjem Sunniva som har gitt meg Perla og Pippi!

 

Bilder kommer en dag jeg ikke skal sove .. 

 

 

NYHETER 10.07

Herregud for en helg vi har hatt! Jeg har slitt med motivasjonen både rundt trening av hund og for å reise på utstilling. Jobben min krever sitt, så jeg nyter det å kunne gå turer og slappe av. Når det har stått på som verst på jobb hadde det og vært urettferdig å trene hundene, da lunta mi er relativ kort. Men snart er det sommerferie og håper jeg kan få trent litt da. Hittil i år har det vært ingen utstilling av interesse for mine hunder, eller jeg har jobbet. Baksiden med turnuslivet. 

Men i helgen var det duket for årets første utstilling, og Pippi sin debut i ringen. Veldig trist at hun rakk bare å stilles en gang i valp, men sånn er det. Valpeshow er jo så trivelige. Det var ingen overivrig hundeeier som gjennom uken trimmes hunder og siste dagen vasket 3 stk hunder så hele badet sto under vann! Men de trengte uansett litt påfyll av TeeTrea shampoen så det passet i grunnen perfekt. En shampo jeg så langt er utrolig fornøyd med. Du får den hos Zaxx Frisør på Jessheim! 

Uansett lørdag morgen kl 05 var alarmen satt til. Jeg er jo meget dyktig på slumring så den ble nærmere 0530 før jeg kom meg i dusjen. Heldigvis var bilen pakket kvelden før, men det er jo alltid litt som skal med for å pakke helt ferdig er jo en umulighet. Vi kjører avgårde mot Sunne, kaffen ble lastet ombord på Kløfta. Mellom Kongsvinger og Charlottenberg var det like før jeg fikk en rådyrstek rett i grillen, bremsene funker for å si det slik og jeg våknet da pulsen nådde ca 200. Dyret sklei, det så jeg, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke traff. Likevel, pliktoppfyllende som jeg er (hvertfall rundt dyr) så ringte jeg politi og viltnemda bare så de var klar over det. De takket så mye. Rådyrstek på grillen er sikkert godt, men ikke på denna grillen. Vi kjører videre gjennom Arvika og over mot Sunne. Utstillingsplassen ligger rett nedenfor Selma Spa, men jeg må farte forbi første runden da jeg måtte ta ut penger til parkering. 20 SEK hadde jeg ikke hjemme i skåla mi. Vi farter tilbake til plassen, og det er jo helt kanon, parkeringen er rett nedenfor ringen, så jeg kan ha hundene i bilen i stedet for å drasse opp bur som garantert hadde blitt omgjort til en vannbalje ila dagen pga regnet. Først var det Welsh i ringen. Første jeg la merke til var dommeren sin hårfarge! Sprekt! Så at hun brukte god tid på hundene hun dømte, det liker vi. Først var det Pippi ut i Valpklass 2 som det heter i Sverige. Tok henne ut litt i forkant. Dedikerte hundeeieren som jeg har så hadde vi jo trent en gang eller tre på å stå pent, men aldri testet å løpe i bånd. Måtte vel prøve en lengde da før vi skulle i ilden. Oisann der var det mye hopp og sprett. Så da fikk vi løpe noen runder til da, og det skulle ikke mer til enn en runde med Tant Ingela så løp man med alle 4 beina slik man skal (i hvertfall nesten).. Vi entrer ringen og hun gjør en strålende jobb, men eier har en jobb å gjøre og det er å trene litt mer før neste utstilling. Så skal vi inn mot beste hannvalp. Og Pippi går jaggu seierende ut. Hun sikkert lykkelig for å få lov å være Pippi igjen, jeg lykkelig og takknemlig for disse valpene som er så fine og snille. 

Så er det Perla sin tur i ringen. Hun har virkelig kommet seg det siste halve året i kroppen, helt objektivt ment selvsagt. Vi entrer ringen og det er mange tisper med i bruks, noe det sjeldent er i Norge så det er stas. Mitt håp var en plassering og kanskje kanskje en CK. Perla jo så enkel å stille, hun bare står der og ser søt ut og løper når hun skal. Enkel å ta på for dommeren og. Heldigvis smilte hun ikke til dommeren denne gangen. 

Så var det Sunniva. Taggad som vanlig i ringen. Står og går som en drøm, men er ikke i topp kondisjon, noe jeg var klar over. Hun er jo meget energibesparende, og når matmor har surra vekk sykkelnøkkelen så blir kondisjonen deretter. Men i dag har jeg lekt meg med vinkelsliper så nå er sykkelen løs til min glede.. Spørs om Sunniva deler denne gleden med meg. Men som alene dronning i championklassen så vinner hun jo den, får også en CK. 

Så da var det et luksusproblem da, inn med 2 hunder i BTK, det tilhører sjeldenhetene hos Stenbeck. Men Inger tar Perla for meg. Perla synes nok det var litt rart å gå i ringen med en annen mens jeg gikk en annen vei med Sunniva, men det var til hun fikk snust på en kjøttbolle så var matmor glemt. Lette å bestikke. Og vi løper og vi står og vi løper og vi står. Og det er varmt og det regner litt. Plutselig så roper noen navnet mitt og vinker meg inn i ringen, da så jeg plutselig at Inger og Perla sto et annet sted, for meg så det ut som midt inne i ringen så jeg var på vei til dem. Men så vinker dommeren meg inn bak en hund, først da går det opp for meg at Perla ble ikke vinket inn i ringen, men først i rekka. Jeg forsto ikke helt hva som skjedde. Og vi løper litt til, før hun stopper oss og gratulerer Perla og Inger med 1BTK og med CERT. Hallo, lille rotta mi har fått CERT! Jeg digger jo denne hunden, det vet alle, men beste tispe og CERT kom litt uventet og brått på. Og da er det så godt å være blandt fint svenske venner som blir like glade på mine vegne som jeg blir selv. 

Så skal vi inn og stille BIR og BIM mot beste hannhund som var Yvonne og Buddy, Comics Simply The Best. Han fikk også CERT og kan med det titulere seg SU(u)CH FIUCH foran navnet sitt. Stort grattis, han er en riktig snygging. Buddy blir BIR Perla blir BIM, og min dag hadde jo blitt toppet allerede da Pippi ble BIR som var et par timer siden, så jeg var jo bare utrolig takknemlig for BIM. Og hvor heftig er det ikke at BIR og BIM er fra jaktklassen, finklassen. Brain and Beauty. Dessuten kårer de BIM/BIS som er BIS for de som blir BIM. Det er jo litt artig da. 

Så var vi også med i BIR Oppdretter for Charlotte, der ble begge mine med og vi endte til slutt med BIS3. Det var gøy å være med på. 

Pippi var først i BIS ringen og hun er da litt sliten, det var en laang dag. Vi ender som BIS4 men jeg er superstolt av henne. Snill og vakker. 

Perla ble BIS/BIM2 og som vanlig oppfører hun seg eksemplarisk. 

Buddy runder av dagen med å bli BEST IN SHOW! Helt fantastisk og stor grattis igjen Yvonne og ikke minst Charlotte. 

Turen hjem gikk relativt greit for å si det slik. Dagens store skuffelse må ha vært at jeg ikke rakk bolaget eller apoteket, men det får gå for denne gang. Jeg fikk hvertfall kjøpt tannbørste, tannkrem og myggdreper i Charlottenberg. 

Etter nesten 18 timer på tur var vi endelig hjemme, sovna med et smil om munnen. 

Bilder kommer, enn så lenge får dere nyte bildet av Pippi og BIR rosetten. 

NYHETER 04.06

Mye har skjedd siden sist. Alle valpene har reist til nye hjem, bortsett fra Pippi som skal bo her hjemme. En særdeles aktiv krabat som er ganske artig å ha med å gjøre. Snill og grei mot alt og alle. 6 av 10 valper er her i området og det er gøy. Rasta, Nittedal, Jessheim, Eidsvoll og Nesodden samt hos meg. Italia, Nederland, Stavanger og Bergen er de 4 andre valpene. De vokser seg store og fine alle sammen. Kan ikke tro de straks er 8 mnd gamle, føles ikke som så lenge siden de kom 10 stk på rekke og rad i rekordfart for en 1gangs jordmor.

I Nederland er Finn, Tercinta Too Bad To Be Sad godt i gang med jakttreningen, og han har vært på et valpeshow, der han ble BIR valp. Også i Italia er Flora godt i gang med sin utstillingskarriere. Hun er stilt 2 ganger og begge gangene beste tispevalp, og en gang BIR og en gang BIM valp. Jeg er så stolt av de små livene.

Vi er mye sammen med Vilma på Jessheim, og Pippi og Vilma herjer som valper flest og koser seg masse sammen. Vi har hilst på alle valpene her i omegn siden de reiste til nye hjem, og de vokser seg til å bli bra hunder. Så det skal bli spennende å følge de videre, og håper jeg klarer å få noen av de med på utstilling etterhvert..

Ellers håper jeg Pippi får med seg et valpeshow før hun blir 9 mnd, og så har vi hvertfall 2 utstillinger planlagt som junior. I år havner mange utstillinger på min jobbehelg, samt at jeg synes det er deilig å bare ut å gå med hundene i skogen, og ikke stå opp kl 06 i helgene for å sitte og se på hunder som løper venstresvinger.

Om 6 uker reiser vi til Flora og hilser på henne, det skal bli utrolig gøy. Hun var en livlig valp, skal bli stas å se henne igjen.  

 

Legger ved litt bilder fra seneste tiden

 

 

Lucky The Pon, Så snill og så tålmodig 

 

Pippi elsker skjegget til Lucky.. Lucky elsker ikke at Pippi elsker skjegget..

 

 Vilma og Pippi, rakkerunger og gulljenter

Vilma

 

PIPPI

 

Pippi trodde det var grunt..

Vilma

Pippi

 

 

 

NYHETER 04.12

Oi nå er det lenge siden sist. Her går det unna i valpekassen og valpene gror så det suser. I går var det 7 uker gamle og den siste pas ukene har de vært meget aktive. For et par uker siden var de ute for første gang. Er jo så kaldt og mørkt nå så er ikke like lett å ta de ut. De dagene jeg jobber dagvakt, så rekker de en liten tur ut i hagen før det blir for mørkt og skummelt å ta de ut. Truls the Cat er jo gjerne med å leker, og han drar med seg valpene litt lenger unna enn jeg er komfortabel med. Valpene er veldig flink, kommer som regel på innkalling, men de blir jo litt desorienterte om de kommer for langt unna mammaen. Truls er veldig snill mot valpene, egentlig for snill, for han får som regel juling av 10 valper. Valpene har også vært på en tur til Skullerudstua inne ved Losby, da fikk de møte en snill hest, og en tur til Trandumskogen. Nå har jeg bare en vakt igjen før jeg går i langgri, så de siste dagene før valpene starter å reise skal vi ut på masse turer. Alle valpene er sunne og friske, onsdag skal vi til veterinæren for helsesjekk. Det kommer til å bli livat på Jessheim med 10 flatvalper på besøk! 

 

 

 

 

 

NYHETER 08.11

Valpene vokser og det begynner å bli mye liv i de. På slutten av sist uke kunne man såvidt se de begynne å leke med hverandre, og for hver dag som går blir de mye mer observante på lyder og bevegeler. de er bare herlige! 

Her kommer bilder tatt på søndag av Anders Torp.

 

 

NYHETER 19.10

15 oktober kl 17.30 var 9 ukers ventetid endelig over! Sunniva lå og snorket på sengen, mens jeg snakket med Charlotte på tlf. Hun hadde gått prøve med jentene sine, og jeg forhørte meg litt om når hun tenkte det kunne sette i gang.. Joa ila natten en gang. Ja ok tenkte jeg, godt jeg sove lenge så jeg var uthvilt for dette. Jeg er ikke noe utpreget nattmenneske så gruet meg til å sitte oppe om natten. 1725 tar jeg med Sunniva ut, så hun skulle få gjort fra seg! Hun setter seg ned og jeg tenker dette er jo ingen bajs som kommer her ved postkassen, og vi skyndter oss inn! Alt inne var klart, jeg ringer min co-jordmor og sier bare at "Første valpen kommer.." og hun kastet seg i en taxi og var der på no time! 1730 kom førstemann, fanget av meg! Her gikk det unna! Neste kom etter ca 30 min! Så gikk det bare noen minutter før neste kom. Her gikk det altså så raskt! Vi rakk knapt å få lagt den ene valpen på puppen før neste kom! Det kom 10 valper på 4,5 time. Fordeling ble 5 hanner og 5 tisper! Og det er så jevne, så sterke og så sultne! De spiser og sover og vekten viser at de legger på seg godt! Sunniva er også veldig sulten, men det er ikke noe nytt. Men hun er så dyktig mamma. Passer på dem, vasker dem, masserer magen, og når jeg er inne og veier valpene så følger hun meget nøye med. Jeg kommer ikke til å ha en valpedagbok, men kommer selvsagt til å ha jevne oppdateringer på hjemmesiden. På min facebook blir det tidvis også lagt ut bilder. 

 

 

 

 

 

 

NYHETER 14.10

Fikk litt refs av min reisepartner at jeg glemte Sunniva sitt nye championat. I sommer var Sunniva med Kathrine på tur til Baltikum. Hun var en plass fra Latvisk Ch og siste Cacib for å kunne bli Int Ch, så dette får vi jakte på neste sommer! Men de var også i Estland og der blir hun Beste Tispe får Cert og blir BIM! Så det gjenstår bare å søke.. Har tenkt den tanken en stund.. 

Ellers skjer det ikke så mye her. Truls og jeg sitter her hjemme og passer på Sunniva! Perla er hos Anders på Frogner, etter å ha vært i nesten en uke hos Anders på Kjenn! Savner Perla her hjemme, men hun hadde kjedet seg skikkelig, og Sunniva trenger ro og fred! Men jeg kjenner at venting ikke er min sterkeste side.. hehe.. 

Jeg lover oppdatering så snart valpene er her, og jeg vet alle har det bra :) 

 

NYHETER 25.09

SUNNIVA ER DREKTIG! Kommer tilbake til dette litt lenger ned! 

Siden sist har jentene vært med på litt av hvert, mens matmor for det meste har jobbet! I juni var vi på dobbelutstilling på Biri! Begge jentene var påmeldt! Perla hadde skadet labben sin så var litt usikker på henne, men veldig glad jeg stilte henne! Første dagen ble hun nr 2 i bruksklassen med CK med en kritikk som starter med "Quality bitch, correct in head and very good expression.." Sunniva gikk som toget og vant en meget sterk Champion klasse med CK og ble 3BTK. Hennes kritikk starter som følger "6 years young quality bitch.." og fortsettelsen er ikke dårligere. Dag to blir Perla nr 3 i bruksklassen med en virkelig god kritikk "Nicely balanced bitch in good muscular condition. Lovely head and expression. Strong neck leading into well placed shoulders. Good, strong topline. Excellent spring of rib. Nicely balanced angulation front and rear. Good bone. Moved out well!" Sunniva vinner igjen en veldig sterk championklasse og blir faktisk eneste championtispe med CK. Hun får også en super kritikk, men blir uplassert i beste tispe! 

I august er det tid for NRK Ringerike sin utstilling på Hadeland Glassverk. Dommer for dagen var Anna Geschwindt Eriksson. Perla var først ut i ilden, hun får Excellent og blir nr 3 i bruksklassen. Er godt fornøyd med frøkna da hun gjør det hun skal og viser seg pent, men er på vei ut av pelsen sin. Kritikken starter som følger "Feminin tik av utmerket type og utmerkede proposjoner.." Så var det Sunniva sin tur, etter en lang tids vente.. Og hun kjører jo på slik hun pleier, hun elsker jo å være i ringen og vinner en sterk Championklasse med CK. Det er mange CK blant tispene så beste tispe blir en stor klasse. Vi jobber på, og hun står som en helt. Så tagged og på. Sunniva ender til slutt opp som Beste Tispe, jeg er så happy! Vi skulle inn og konkurrere igjen mot beste hannhund i BIR og BIM finalen. Sunniva har blitt BIM for denne dommeren før, så jeg visste jo at hun likte henne. Vi springer på, og da dommeren rekker Sunniva BIR rosetten så blir jeg utrolig glad. Det var mange fine hunder påmeldt denne dagen, og jeg er så utrolig takknemlig for at Sunniva ble Best i Rasen. Da var det bare og vente på BIS finalene, og det tok en god tid før den kom i gang! Sunniva blir her BIS 3. Turen hjem gikk ganske lett! Kritikken hennes er også ganske fin " Velskapt fem tik, utmerket type, flotte linjer, utmerket proposjoner, herlig hode og uttrykk, herlig hals og resning. Utmerket vinkler, bra benstamme, bra forbryst, utmerket brystkasse, utmerket topline og kryss. Bærer sin hale vel, utmerket bevegelser, fin pelskond og herlig temp.." 

 

 

Og så til høstens store eventyr! Sunniva har vært i Nederland og blitt paret med Ch Brightmoor Too Much Information, Denzel. Mer informasjon om selve kullet finner du under valper. Men jeg er helt forelsket i Denzel. Hvilken herlig hund og hvilket herlig gemytt! Jeg var også så heldig at jeg fikk møte hennes vidunderlige mamma Misty. Så rolige avbalanserte hunder, selv når det både kom annen hannhund og tispe på besøk. At Sunniva er drektig levner det ingen tvil om. Hun har vokst masse siste uke, og viser alle tegn til drektighet. Om 3 uker har hun termin, ca 15 oktober. Jeg er veldig spent på hvor mange det blir! Er du intr i valp, så ta kontakt! 

 

 

Denzel

Beautiful momma Misty

 

Denzel and Misty

 

 

NYHETER 29.05

Nytt år, egentlig for lenge siden, men det har ikke skjedd så mye på hundefronten her. Årets første utstilling var i Østfold, så hadde Sunniva seg en tur til Sverige, før det var utstilling på Skarnes! Men vi har også rukket en start på jaktprøve! Da fikk Charlotte starte Sunniva, og det var utrolig kult å se hvor arbeidsvillig hun ble da gamlematte skulle gå med henne! Rare gode hund altså! Perla og jeg går privattimer nå hos Benedicte Skarnes, og det funker fint! Jeg må bare lære meg å sette mer krav til henne! Vi har ikke meldt på noen flere prøver, men påmeldt noen flere utstillinger! Burde også ut å jakte Sunniva sitt siste CACIB! 

Her er resultatene: 

Østfold:

Perla, EXC 3BKK

Sunniva EXC 2CHKK m/CK 4BTK

Sunniva i Sverige

Clubshow: EXC

Lidköping: EXC, 2CHKK m/CK 2 BTK Res Cacib (blir omgjort til CACIB)

Skarnes: Sunniva EXC, 4CHKK

 

Jaktprøve:

Perla, 2BK

Sunniva smultering

 

 

ÅRSKAVALKADE 2015

Nå er det påtide å aktivisere denne siden ordentlig, og da er det vel på sin plass å lage en årskavalkade! 

2015 har vært et år fyllt med glede og sorg! Er vel sånn livet er fra tid til annen. 

Sunniva startet ikke sitt utstillingsår på best mulig måte, og for første gang på 3 år endte hun opp uten CK på 2 utstillinger. Så tok det seg gradvis opp etterhvert, men tok litt tid før det ble på topp! Vi dro til Ålesund på jakt etter det berømmelige storcertet i mai! På NRK sin utstilling ble hun 4BT og BIS bruks! På NKK sin utstilling ble hun nr 2 i bruks med CK og da selvsagt uplassert i BT. 14 mai var det utstilling rett nord for Hamar! Sunniva blir her 2 BT og BIS Bruks! Mandagen etter blir farmor innlagt sykehus med urosepsis, dobbelsidig pneumoni og akutt nyresvikt. Dette er en så stor påkjenning for en 95 år gammel kropp, så pinseaften sovner verdens beste farmor stille og rolig inn. Jeg satt hos henne hele natten og var hos henne hele tiden frem til hun døde, og det er jeg så glad for i dag at jeg gjorde. Vi kommer ikke alene inn i denne verden, så vi skal ikke gå ut av denne verden alene heller. Det var så vondt å miste henne, helt ubeskrivelig! Denne helgen var det også Flatmesterskap, egentlig helt irrevelant i en slik situasjon, men jeg fikk nå sendt Sunniva opp dit. Så takknemlig for at du finnes Hilde! Da farmor ble syk nølte du ikke et sekund med å ta hundene for meg så jeg fikk være sammen med farmor hver dag. På Biri drar Sunniva i land 2 klasseseire i Bruks, stoore bruksklasser og ender opp som henholdsvis 4. og 2. BT! Dette er selvsagt veldig bra, men akkurat den helgen var det andre ting som sto i fokus! Men jeg valgte å dra på WT mandag og gikk med begge hundene. Etter forholdene gikk det bra, mitt hode var et helt annet sted, og da må jeg vel si meg fornøyd med at begge hundene fikk godkjent sin WT. 

Så kommer Drammen og Oslo! Denne helgen er det superhandler Kathrine som tar med seg Sunniva til Drammen så jeg kan starte Perla på jaktprøve! Vel vel, prøven nulles jo så det synger, men får viktig læring! I Drammen vinner Sunniva sin bruksklasse med CK men uplassert i BT! Det var en engelsk dommer i Drammen og på NRK sin utstilling er det og Engelsk dommer! Som vanlig gikk vi inn i utstillingen med åpent sinn! Dagen startet med regn og endte opp med sol! Som vanlig er jeg nervøs! Det er mange hunder, det tar lang tid! Ikke husker jeg hvor mange det var i bruksklassen og hvertfall ikke hvem som var der! Men Sunniva vant bruksklassen og jeg var så glad! Men hva som skulle skje resten av kvelden, kunne jeg ikke levende forestille meg! Det er klart for beste tispe klasse og mange tisper har fått CK! Kathrine og Sunniva er klare.. De blir stående og stående og når det kun er 4 tisper igjen er jeg helt mo i knærne! Og da hun utroper Sunniva til Beste Tispe så kunne jeg besvimt av glede! Og hvor herlig er det ikke når de jeg sitter sammen med rundt ringen er like glade på mine vegne! Så er det klart for BIR og BIM! Sunniva hadde så fantastisk med sprut i beina denne dagen og ringen på Øvrevoll passer henne særdeles godt! Gress og good plass! Hun løper seg inn til en BIR! WOW sier bare jeg! Herregud så glad! Hun blir også BIR Bruks! Sunniva blir lagt til lading i buret mens Kathrine og jeg egentlig kanskje ikke har hengt helt med på hva som skjer, hvertfall ikke jeg! Det er klart for finaler og plassene bakfra blir fyllt opp, til slutt er det Yngve med Golden og Kathrine og Sunniva som står igjen! Da dommerne roper ut FLATCAOTED RETRIEVER AS NUMBER ONE, hylte jeg av glede! Herregud, min elskede Sunniva går hen og blir BEST IN SHOW! Jeg kan virkelig ikke tro det! Kathrine, ja du vet jo selv hvor utrolig takknemlig jeg er for din hjelp! 

 

Så kommer sommerens høydepunkt nr 2! Tur til Tromsø og trippel utstilling! Det var en lang tur, men jeg angrer ikke et sekund! Vakkert land, masse fint vær og ikke minst fine folk! Ja det er en ekstremt lang tur for en utstilling, men jeg visste at vi hadde en reell sjans, da han har dømt Sunniva før, da ble hun 3 BT av rundt 65 tisper! Så det var ikke helt ut av det blå, det hadde jeg aldri turt! Fredagen starter helt grusomt, nr 3 i Bruks og det var bare såvidt hun fikk en Excellent! Så var det dag 2, hun blir nr 2 i bruksklassen og blir faktisk 3 BT! Jeg så at Sunniva var ekstremt sliten, så her ble det en pålagt bedrest! Med andre ord, sightseeing på meg! Mørket var jo ikke noe problem, midnattsolen var jo på plass! Jeg fikk tips av Hilde om å reise ut til Sommarøya! Nydelig natur, hvite sandstrender og helt klart vann! Så vakkert! Hundene fikk seg en luftetur og jeg fikk litt vind i håret! På vei tilbake stoppet vi innom hos Anne Lise som skulle være ringsekretær søndagen og tok en lang prat med henne! Hundene fikk sove! Resten av kvelden ble tilbragt på rommet, Sunniva skulle være i form til den store dagen, NKK Tromsø! Alle 3 dagene var det de samme hundene vi konkurrerte mot! Beste hannhund ble en slektning av Sunniva og ganske så typelike! Han ble Champion denne dagen! Nervøsiteten kom, men jeg så muligheten! Her var det bare å springe på! Ganske ok ringstrl til å være NKK og det var grus! Sunniva var tilbake og fit for fight! Hun løper seg inn til en seier i bruksklassen og blir den eneste i klassen med CK og det ble kun delt ut 3 CK på tispene (4 på hannhundene)! Klart for beste tispe! Vi springer, og tro meg, pulsen steg til 200 da dommeren pekte på oss og ba oss komme først og så løpe en runde til! Her var det bare å gi jernet, men samtidig sørge for at Sunniva løp bra! Da vi hadde løpt og dommeren strekker ut hånden og gratulerer oss med seier så kommer jubelen! Sunniva kunne nå kalle seg med NUCH! At hun ble BIM og Carina fikk BIR var utrolig kult! Dessuten, Carina bor i Tromsø og kunne kjøre på i gruppefinalene, noe hun absolutt gjorde! 

Neste eventyr ble å jakte det svenske championatet! Jeg tror ikke jeg helt visste hvor jeg dro på tur, for det var himla langt! Men jeg ville stille for en dommer jeg visste at likte Sunniva og Lena Sundquist skulle dømme i Örnsköldsvik siste helgen i juli! Over 70 flat påmeldt! Wow, jeg var spent! Dette var en ekstremt varm dag, vi ventet og ventet da Sunniva skulle gjøre sin debut i Championklassen! Sist Lena dømte Sunniva så fikk hun en kjempekritkk og ble nr 2 i bruks av mange tisper, men hun var tjukk! Nå hadde Sunniva ligget i hardtrening hele sommeren og var i særdeles god kondisjon. Men man får ingenting gratis så her måtte det springes! Lena ville se bevegelser! Min kondis er vel akkurat så som så.. hehe. Men Sunniva ender opp som nr 2 i sin debut i Championklassen og det er straks klart for Beste Tispe! Gøy å reise over 70 mil alene og ha en skikkelig heiagjeng ringside! Sunniva sin pappa ble stilt, derav også oppdretteren, og de heia meg godt frem! Sunniva springer jaggu inn til 2BT og CERT og beste jaktmeritterte tispe! 2 titler på 2 utstillinger! Og jeg svever hele veien hjem! Lang tur, men absolutt verdt det! 

 

Ja og så var det tur med SuperHandler Kathrine, og denne gangen går turen til Litauen! Vi drar tidlig onsdag morgen, fergen går onsdag kveld fra et eller annet sted på østkysten av Sverige (tror jeg) og vi ankommer torsdag morgen i Litauen! Vi freser ned til Druskininkai hvor vi skal bo i noen fantastisk fine ferieleiligheter. Helt nye så freshe og med hage til hundene. Vi hadde tatt med grinder så hundene kunne være ute (var jo over middels varmt for en nordmann disse dagene) men det ble ikke så latt med klatremusen Pim og brøytebilen Ace! Men det løste seg med litt bånd her og der! Og siden naboens Thai Ridger snek seg ut fra tid til annen var det greit å ha koll på hundene! Det var utstilling fredag, lørdag og søndag! Fredag og lørdag var ingen højdare for Sunniva, men her ble det delt ut cert til vinner av hver klasse, og hun vant i det minste klassen sin disse dagene. Selv om jeg selvsagt syntes hun var finest! Men vi ville jo også ha flere CACIB og Cruftskvalik men det utgikk. Søndagen ble vår dag med Cert, Litausk Champion, CACIB og BIR! Dessverre kunne vi ikke være igjen til finalene, da vi måtte rekke båten og hjem til Perla! Reisefølget vårt fikk også med seg en haug med rosetter, titler og Cacib! Hurra! 

 

Neste runde for oss var da NRK Agder sin utstilling på Hamresanden 15 august. Dette var første gangen Sunniva skulle stilles i Championklassen! Og siden Agder dro i gang noe så artig som en Dual Purpose Agder hund, så meldte jeg selvsagt på Perla i bruksklassen, ellers hadde hun blitt tilskuer. Perla er lite stilt, hun trenger fortsatt masse tid, så hun vil heller ikke bli mye stilt fremover. Men vi entrer ringen og frøkna gjør som hun skal og hun står pent og viser seg fint frem. Likevel er jeg fortsatt glad og overrasket over at Perla vinner bruksklassen sin med CK og blir BIM Bruks! Den så jeg ikke for meg i det hele tatt. Første gang hun ble stilt etter fyllt året! Hun blir uplassert i BT, men det var helt forventet! Sunniva løper igjen inn til en klasseseier og for første gang klasseseier i Champion! Happy happy!! I BT løper hun inn til Beste Tispe og BIM! Wow, jeg er så lykkelig for disse fine jentene mine! I tillegg drar de i land greit med poeng på WT som blir arrangert samtidig, og Perla blir faktisk nr 2 i BK! Dagen etter går vi jaktprøve, den trenger vi forøvrig ikke snakke så høyt om! hehe! 

Sunniva Beste Tispe og BIM!

 

Sunniva 1BKK med CK BIM Bruks 

 

Perla!

Etter dette var det klart for årets siste eventyr! Vi måtte smi mens jernet enda var varmt, så Finland sto for tur! Vi freser avgårde til Stockholm og tar fergen over til Helsinki! Fantastisk hundevennlig ferge, hundene var bare ikke så fornøyd med toalettfasilitetene! Den lille sandboksen skulle ikke de tisse i (jeg forstår dem, de stinka!) så Sunniva holdt seg i hele 23 timer før hun tisset! Perla klarte jeg å lure til å tisse litt før vi sovnet! Vel fremme i Helsinki møter vi Pauliina! Også en valpekjøper av Charlotte som også skal stille sin hund i Porvoo! Var kjempehyggelig med besøk av henne der og vi fikk litt sightseeing rundtomkring! Vi var ganske slitne alle sammen fredag kveld så det ble en tidlig kveld! Vi skulle tidlig avgårde til Porvoo dagen etter! Vi hadde stilt for denne dommeren en gang før, så det var ikke helt wildcard, men likevel alt kan skje! Blant hannhundene var det ikke et eneste CK utdelt, så man kan jo si at jeg begynte å bli så smått nervøs! Sunniva skulle igjen stille i championklassen, og der var det 3 hunder med. Sunniva blir nr 2 i klassen, så da vi skal løpe i beste tispe kan man si jeg hadde høy puls! Og da hjalp det ikke at dommeren ville se bevegelser, altså mye løping på oss, hehe! Men Sunniva blir faktisk 2 beste tispe og får da sitt 4. Championat på 3 mnd! Det er bare helt eventyrlig! Hun kunne nå titulere seg NORD LT UC Comics Swing It Love! Jeg bare digger denne hunden!

 

 

 

Og så var det klart for Europavinnerutstillingen og NRK sin utstilling i Letohallen! I letohallen gikk det ikke så bra! En slett rød på Sunnisen men mot sterke konkurrenter! Derimot på WDS gikk det helt fantastisk! Mange fine hunder i bruksklassen, og jeg var som vanlig ekstremt nervøs! Til å være inne i små ringer viser Sunniva seg superfint sammen med sin SuperHandler! Og da han etter en stund (føltes som evighet) plasserte Sunniva som nr 1 og gratulerte Kathrine hoppet jeg av jubel! Sunniva blir klassevinner på EuroDogShow! Det er ganske stort og ganske så kult! Dommer Frank Kane bruker lang tid på det som blir Beste Tispe etter FCI reglene (kun klassevinnerne) og Sunniva står og står og viser seg så bra! Vi henter ikke noe mere hjem, men herregud, jeg er så fornøyd! Har dessverre ikke bilde av de herifra, men dreamteamet var like fine sammen som alltid! 

Etter dette var det kun 2 utstillinger igjen for året, Rogaland og NV på Hamar! Sistnevnte trenger vi ikke nevne, Sunniva hadde jo lagt igjen halve parykken hjemme sammen med støvsugeren! I Rogalan blir Sunniva nr 2 i Championklassen med CK og til slutt 4 beste tispe! 

Og ja, vi trener jo jakt også! Perla har startet på 4 prøver i år og har dratt i land 2 BK, 3 BK og to smultinger! Hennes utfordringer er at hun ser litt spøkelser og disse dukker kun opp på prøver og på feltet! Så vi kommer til å fortsette som vi gjør, trene selvstendig, hun skal lykkes masse, det skal være gøy osv! Frk knall, også kjent som Sunn, Sunnis og Sunniva har sammen med sin andre SuperHandler Kristin startet på 3 prøver i år! Sunniva digger jeg, men vi er ikke helt enige på jakta og vi funker ikke så godt sammen der, så Kristin har fått starte med blanke ark sammen med Sunniva! Og ja, Kristin får litt å stri med, for Sunniva sliter med å sitte stille! Hun går gjerne når skytten løfter hagla! Så vi trener og trener og trener litt til! Mot siste prøve i høst sitter Sunniva stille, men da kommer lyden! Men vi gir oss ikke! På dag 1 i november pep Sunniva så at jeg hørte henne 100 meter unna, haha! Jeg må jo bare le, for ingen skal si hun IKKE er arbeidsvillig hvertfall! Og hun satt... helt til vann, vipps der stakk hun! Jaja! Ny sjanse dag 2, og steike ta, Sunniva satt hele prøven.. Noe lyd (pyttsann) men hun fikk en 3 BK! Folk trodde sikkert jeg var gal som jubla for en sånn premie, men her jubla vi for at hunden satt! Vi er på riktig vei! Den som gir seg er en dritt! 

Etter Norsk Vinner dro vi rett til Charlotte og de som syntes jeg plutselig fikk 3 hunder så stemmer det! Vi fikk låne verdens beste Lucia, Ch Cacis Bubble of Magic, av Charlotte en tid! Hun var hos oss til 5 januar og har spredd mye glede her! Blant annet fikk min venninnes datter stille henne på Matchshowet til NKK i november. Lucia tok dette på strak arm og hun og Victoria var så fine sammen i ringen! Lucia er en så snill og fin hund og Victoria på 7 år strålte sammen med henne i ringen! De gikk videre fra første runde men i runde 2 ble de slått ut av hunden som kom på topp 3! Og hvor stas er det ikke når folk ringside klapper når Vic og Lucia løper i ringen, folk kommer bort til henne og gir henne en klapp på skuldra og skryter masse av henne! Da blir jeg glad! Til og med dommeren skrøt av henne da hun ble slått ut! Dette var veldig gøy! Her er det et bilde av mine 3 favorittjenter! 

 

Så her i heimen nå er det fredlig og vi venter bare på løp på Sunniva! Da skal hun pares med Nederlandske Brightmoor Too Much Information, Denzel! Mer informasjon under valper! Og avslutter med et bilde tatt av Sunniva i sommer i Olabukta på Vessøya!